Notes |
- Op de kerkenraadsvergadering van 2 oktober 1698, rapporteerde dominee Jacobus Scheers, dat hij met diaken Alexander Carsteijn uit Suderwick naar het Benning en de Spork was geweest:
'Dat Trijne Sompsen, zijnde bedleegerich, het Heilig Avondmaal om die redenen een langen tijd niet heeft kunnen genieten, van gem versocht heeft om het Heilig Avondmael aen haer huis door gem te ontfangen, alsmede, dat sij een kerckelijke attestatie van den Predicant te Aelten, waer sij eijgentlijck behoorde, soude haelen.
Waer op den Pastor verklaert heeft sulx op sijne schouderen niet te durven nemen, Ende de E. Vergaederingh heeft mede daer in groote swarigheit gemaekt sulx nae te komen, omdat haer huis in het Munstersche gebied behoorende was. Ende den Pastor daer in een groot peryckel konde geraeken, daer en boven sij noch een lidmaet van de Aeltensche Gemeente is, soo heeft de E. Vergaederinghe geoordeelt, dat men deze swaerwichtige saeke wat nader moet ondersoeken en bij deze of geene Predicant vernemen, hoe men met haer moet handelen.'
25 juni 1704:
Rosier Jagerinck X Vijken van Lent verbinden in de rechtzaak tegen Sander Kasteijn, Jan op de Woordt ofte Eeltinck, Geerdt Bolandt en Wilhelm Reiners ofte Bruin landt hun huis in Dinxperlo tussen Hendrick Huls en de wed. van Hendrick Smits en de behuising er aghter en ter Zijde aan de gemeenen straete gelegen etc.
Bron: Das aantekeningen volontaire protocollen Bredevoort
In 1705 hadden Alexander Casteyn en Rogier Jagerink een verschil van mening over een opvaart of uitweg van een perceel lands, genaamd Wennekink met de Start gelegen onder Dinxperlo.
Bron: ADW 1977 (?) p. 29: 'Uit de oude notulenboeken van de Ned. Herv. kerk te Dinxperlo', ADW: Oud Dinxperlo omstreeks 1828
|