Notes |
- 16 februari 1729:
Opdragt van een stuk lant, het Miggelstuk gnt., ongevehr 3 schepel gesaei, tussen de Landerien van St. Nicolai gelegen en sulks door Wander Groters en vrou aan Hendrik Harmelink en sijn vrou.
28 november 1735:
Opdragt van de goederen en Erven Mentink soo en als deselve door Jan en Teunis Mentink, Jan aen Mentinkbergh, Geert Mentink en sijn schoonsoon Hendrik en Frerik op Mentink gecultiveert, gebruikt en bewoont word, als huisen, schoppen, Hoven, Landerien, Hooij en Weijde gronden, inslag en plaggenvrede, Bosholt en Holtgewass, voorts alle des transportants gerede goederen te weeten allen ingedoemte des huijses als hout, silver, gemunt en ongemunt, tin, koper, linnen en wullen bedden met allen toebehoer, kasten, kabinetten, ledekanten, glasen, porceleijn en spiegels, taefelen, stoelen als mede de bibliothecq, boeken en boekenkasten, en sunster alle huisgerack en sulks door Dnus. H:G: Schomaker aen sijn soon David Willem Schomaker, etc.
In 1748 wonen er de volgende mensen op Mentink in de Dorpboer:
Geert Mentink 75 j. / Hendrik 62 j. / Dogter Aaltjen 18 j. / Soon Jan 11 j.
Besit 800 Gl. / weduenaar van Elsken / 1 soon die getr. is / onder 500 Gl. iets gegeven / Hendrik Harmelink op Mentink wedr. van Enneken Mentink.
Hieruit blijkt bij benadering hoe oud Hendrik was. Hij was in ieder geval een stuk ouder dan zijn vrouw; hij scheelde maar 13 jaar met haar vader!
Bron: Das volontaire protocollen Bredevoort, Das Lib. Gifte Dorpboer 32
|